Sanitex turpina augt un izvēlas Danske Bank finansējuma piesaistei 23 miljonu eiro apmērā

Sanitex uzņēmumu grupa – lielākā vairumtirdzniecības un loģistikas pakalpojumu sniedzēja Baltijā – izvēlējusies Danske Bank kā savu mājas banku Latvijā, vienlaikus noslēdzot līgumu par kredītlīniju un garantiju līniju apgrozāmo līdzekļu finansēšanai 23 miljonu eiro apmērā.

Viens no nozīmīgākajiem faktoriem Sanitex sabalansētās izaugsmes pamatā ir kompleksā pieeja tās biznesa klientu apkalpošanā. Uzņēmums ne tikai veic kvalitatīvu un pasaulē atpazīstamu zīmolu preču piegādes, bet sniedz saviem klientiem pievienoto vērtību, nodrošinot atbalstu preču pārdošanas veicināšanā. Sanitex aktīvo biznesa klientu skaits Latvijā jau ir sasniedzis trīspadsmit tūkstošus.

SIA Sanitex valdes loceklis Kārlis Ābele: “Mēs esam priecīgi par šādas sadarbības sākumu. Finansiāli spēcīgs un uzticams partneris palīdz attīstīt biznesu un paver jaunas iespējas. Danske Bank sniegs lielu ieguldījumu un stabilitāti gan ikdienas darbības nodrošināšanai, gan jaunu un nozīmīgu mūsu kompānijas projektu uzsākšanai. Līdz ar to kopējā sadarbība vēl vairāk spēs nostiprināt Sanitex uzņēmuma grupas pozīcijas nozarē.”

Danske Bank Latvijā vadītājs Raivis Kakānis pauž gandarījumu par uzsākto sadarbību: “Sanitex rūpīgā pieeja izpaužas ne tikai izplatīto preču un zīmolu izvēlē, bet visu sadarbības partneru atlasē. Pirms tikām izvēlēti par Sanitex mājas banku Latvijā mūsu kvalitātes rādītāji tika vērtēti pēc ļoti stingriem kritērijiem un esam gandarīti, ka Danske Bank komandai ir izdevies pierādīt atbilstību tiem. Sanitex ir uzņēmums ar skaidru un izsvērtu attīstības vīziju un stabilu finanšu sniegumu, kurš uzstādījis augstu latiņu attiecībā uz kvalitāti it visās jomās.”

Par Sanitex uzņēmumu grupu:

SANITEX uzņēmumu grupa ir lielākā vairumtirdzniecības, distribūcijas, biroja nodrošinājuma, HoReCa un loģistikas kompānija Latvijā, kas aktīvi darbojas arī Lietuvā, Igaunijā un Polijā. Tās trīs galvenie loģistikas centri atrodas Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, un kopējā noliktavu platība ir sasniegusi 120 000 m2. Sanitex Latvijā strādā vairāk nekā 1000 darbinieku. Sanitex piedāvā plašu sortimentu (>43 000 preču nosaukumi), profesionālus pakalpojumus un biznesa risinājumus. Grupā ietilpst arī specializēto veikalu tīkls PROMO Cash&Carry, kas veiksmīgi darbojas lielākajās Latvijas un Lietuvas pilsētās, viens veikals atvērts arī Igaunijā.

Par Danske Bank Latvijā:

Īstenojot atbildīgu un ilgtspējīgu saimniecisko darbību, Danske Bank Latvijā saņēmusi apliecinājumu par tās īstenotās prakses atbilstību Ilgtspējas indeksa sudraba kategorijai.